Sy4rat pelik untuk bakal isteri! H4ti-h4ti ya Semua

Sy4rat pelik untuk bakal isteri! H4ti-h4ti ya Semua

New Delhi: Tid4k ket4gih media sosi4l. Itu antara sy4rat ditetapkan seorang lelaki kepada wanita yang mahu menjadi isterinya.

Sy4rat itu sebahagian daripada iklan mencari jodoh yang disiarkan di sebuah akhbar tempatan sebelum tul4r di media sosi4l terutamanya Twitter, semalam.

Iklan itu dibayar seorang pegu4m berusia 37 tahun dari Bengal Barat yang mahu mencari wanita yang mahu menjadi isterinya.

Nitin Sagwan yang bertugas dalam perkhidmatan awam India kemudian berkongsi foto iklan itu di media sosi4l dengan k0men berb4ur slndiran.

“Perhatian kepada bakal pengantin. Kriteria pemilihan sudah bertukar,” katanya.

Dalam iklan itu, lelaki itu turut menyatakan umur, pekerjaan dan lokasi kediamannya.

“Tiada permintaan lain kerana hanya mahu mencari pengantin yang sederhana, cantik, tinggi dan kurus. Pengantin wanita juga bukan seseorang yang ket4gih media sosi4l,” antara sy4rat dalam iklan berkenaan.

Tidak lama selepas iklan itu dimuat naik dalam media sosi4l, orang ramai mula berkongsi hantaran (posting) berkenaan.

Mereka turut memberi pelbagai k0men lucu.

Rata-rata berpendapat bahawa permintaan di dalam iklan itu adalah mengarut dan tidak sesuai pada zaman ini.

“Kriteria itu cuba menunjukkan pandangan bahawa wanita yang tidak kurus dan tidak cantik tidak mempunyai apa-apa nilai. Apa yang dimaksudkan sebagai cantik?” kata pengguna Twitter @MD21653291.

“Dia akan m4ti tanpa berkahwin,” kata seorang lagi pengguna Twitter, @Priyankadixit01.

Namun, tid4k kurang yang memberikan ucapan p0sitif kepada lelaki terbabit walaupun sy4rat yang dikenakan tidak realistik.

Pemilik akaun Twitter, @sumanthbharatha pula menulis: “Dia mahukan wanita tinggi, kurus, cantik selain berharap wanita itu tidak mempunyai Instagram. Selamat maju jaya.”

Sumber : Agensi

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*