“Pakai Krim Terus Besar” Founder ni Mahu Noorkhiriah Buat Paid Review, Sekali Jawapan Dia Bagi Memang Meng3jutkan

“Pakai Krim Terus Besar” Founder ni Mahu Noorkhiriah Buat Paid Review, Sekali Jawapan Dia Bagi Memang Meng3jutkan

PELAKON serba-boleh, Noorkhiriah, 44, tersinggvng apabila dirinya dihlna bvruk oleh sesetengah pihak.

Ini sehingga sekarang walaupun kadang-kadang gelaran diberikannya itu cuma sekadar gurauan.

Noorkhiriah berkata, dia tidak kisah digelar tua namun cukup terasa sekiranya digelar bvruk yang jelas termasuk dalam kategori slndir badan (body sh4ming).

“Saya tidak kisah digelar tua sebab saya memang sudah tua.

Tapi apabila digelar bvruk, saya memang terasa sebab dari dulu mula masuk industri hiburan, burvk itu sinonim dengan saya.

Ada juga pengarah yang sebut bvruk tepat pada muka saya.

Saya tak tahu kenapa, mungkin betullah saya burvk sangat.

Sampai terdengar-dengar mereka sebut bvruk walaupun hanya gurauan.

Barulah saya tahu itu sejenis ‘body sh4ming’. Kadang-kadang dalam gurauan berpada-padalah,” katanya.

Pelakon drama Nur itu juga menyarankan syarikat produksi mengambil pelakon cantik daripada memanggilnya sekadar untuk mencukupkan orang serta menjadi bahan senda.

“Zaman sekarang saya faham semua cantik-cantik.

Tapi jika panggil saya hanya untuk memenuhkan ‘frame’ dan jadi bahan, lupakanlah.

Saya sudah tua untuk hadap.

“H4ti makin lama makin terasa. Panggil sajalah yang cantik manis kalau bvruk pun tetap cantik.

Saya sudah tak nak jadi bahan. Dalam gambar memang nampak manis tapi hakikatnya.

Saya biasa saja cuma bagi saya ciptaan Allah ini sudah cukup sempurna tapi yang menjah4namkan perasaan adalah manusia,” katanya.

Tak Tahan Hari-Hari Kena M4ki

Noorkhiriah mended4hkan dia sering menerima mesej berb4ur kata-kata kes4t daripada individu yang tidak dikenali di Instagram miliknya.

Menurut Noorkhiriah, dia tidak tahu m”tif individu yang menggunakan nama samaran P.Ramlee itu mengirimkan mesej tersebut setiap hari kepadanya.

Wanita berusia 41 tahun itu turut berkongsikan paparan mesej yang diterimanya memanggilnya dengan nama ‘b*bi’.

“Akak t4k marah, cuma sila take note. Tolonglah jaga jari daripada berterusan buat d0sa.

Maaf, akak tak tutup nama dia. Sebab mamat ini macam s4kit ment4l ke apa ke tak pasti.

Tapi hari-hari hantar m4ki,” tulis di media sosi4lnya itu

Kata Noorkhiriah lagi, kemungkinan individu tersebut sengaja mahu mencuri perhatiannya untuk meraih pengikut.

Malah, ibu kepada dua anak itu turut tertanya-tanya apa sebenarnya yang terbuku di hati individu tersebut.

“M4rah pun tak guna cuma apalah yang terbuku di hati mamat ni agaknya.

Rajin betul hari-hari hantar m4ki kepada akak. Mungkin nak pengikut kot. Sesiapa rajin pergi follow ya,” luahnya.

Perkongsian Noorkhiriah itu turut mendapat respon daripada pengacara Fiza Sabjahan juga mengakui menerima g4ngguan yang sama daripada pemilik akaun tersebut.

Bagaimanapun, Khiriah berkata, dia memaafkan individu tersebut atas perbuatannya itu.

Malah turut menasihatkan individu tersebut agar sentiasa bersopan santun dan tidak lagi menambah d0sa

“Mana Mahu, Pakai Krim Terus Besar,” – Noorkhiriah T4k Terima ‘Paid Review’ Menj4tuhkan M4ruah Wanita

Pelakon Noorkhiriah memberi am4ran kepada peniaga atau pengasas produk yang mahu menggunakan khidmatnya untuk ‘paid review’.

Ini supaya tidak memberikan foto s3ksi yang menj4tuhkan m4ruah wanita.

Menurut Noorkhiriah dia akan men0lak jika produk yang menggunakan aset wanita untuk melariskan produk.

“Ulang khabar, nak buat review dengan Akak (Noorkhiriah) mohon sangat bagi gambar molek ya waima kartun.

Kartun pun kalau silap bentuk nampak s3ksinya. Maaf sangat.

“Lagi satu kalau boleh founder nak lariskan produk jangan sampai menjatuhkan m4ruah wanita.

Contoh banyak dah sekarang, seperti tegang dan besar segala (bentuk badan).

Mana mahu pakai krim terus besar akalu acuannya memang kecil,” katanya.

Noorkhiriah berkongsi perkara tersebut di akaun Instagram miliknya.

Tambah pelakon drama

Nur itu lagu, sesuatu produk itu akan laris jika ia berkualiti dan berkesan.

“Kalau produk bagus, pakai kelambu pun orang beli. Hati-hati dengan tipu daya dunia,” katanya lagi.

Pun begitu, Noorkhiriah menutup k0men untuk kemas kini tersebut.

Terdahulu, Noorkhiriah menerima khidmat ‘paid review’ produk yang kebanyakannya makanan.

Menurut Khiriah, tindakannya itu disebabkan sejak kebelakangan ini banyak peniaga yang sanggup tayang ‘body’ demi melariskan produk.

“Disebabkan akak tak baiklah akak jadi gini.

Dan disebabkan sekarang dah terlalu ramai tak kira perempuan tulen atau sebaliknya.

“Akak minta maaf sebab terp4ksa tegas camni.

Dah takda segan silu tonjol buah kelapa, cempedak, pisang, betik segala,” tulisnya di Instagram (IG).

Pemilik nama Noorkhiriah Ahmad Shapie turut berkongsi perbualan dengan peniaga yang dikehendaki menghantar terlebih dahulu video untuk diperiksa sebelum membuat bayaran.

Sementara itu, pelakon yang terkenal dengan watak Aishah dalam drama rantaian Nur dan Nur 2 menyatakan dia ingin mengelak daripada berkongsi kandungan yang tidak sen0noh.

Dia berharap agar semua pihak memahami dengan permintaannya.

“Bahu akak dah berat dengan d0sa. Kongsi pun akak dapat saham. D0sa sendiri dah banyak adik.

“Akak tak baik tapi cuba mengelakkan. Mohon maaf sangat dan terima kasih korang sangat-sangat memahami.

“Sama-sama lah kita cari redha Allah sebab rezeki ni Allah yang bagi dan punya.

Jangan takut tertutup 1 pintu 10 pintu Allah buka. Yakin,” tulisnya lagi.

Sebelum ini, penyanyi Siti Sarah meluahkan rasa terkilan dengan sikap segelintir peniaga yang sanggup melakukan cara pemasaran produk dengan cara yang s4lah sehingga menj4tuhkan m4ruah diri.

Sumber : BudakSitu

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*