“Awk Jaga Alb Suami, Awk Bnyk Mngalah..”- Neelofa K0men Pasal Isu Sman Ira Kazar, Sekali Ini Jawapan Puteri Sarah

Pelakon, Puteri Sarah Liyana, 37, memf4ilkan satu tindakan di Mhkmh Sksyen Kuala Lumpur dan dua aduan di pejabat agama terhadap wanita yang didkwa kekasih kepada suaminya, Syamsul Yusof iaitu Ira Kazar.

Puteri Sarah ketika ditemui di perkarangan pejabat Jabatan Agama Islam Selangor (Jais) di sini, berkata, selepas hampir empat tahun menahan sabar dan men4nggung derlta, dia akhirnya bertekad untuk mengambil tindakan undng-undng.

“Selepas saya pulang dari menunaikan umrah Mei lalu, saya nampak jelas dengan apa yang saya nak buat dan membulatkan tekad.

“Jadi sebelum saya menunaikan umrah saya sudah memberikan segala maklumat kepada peguam dan sepanjang tempoh sebulan di luar negara mereka sudah siapkan dan mengkaji semuanya. Selepas saya balik umrah, terus kami membuat perbincangan dan mengambil tindakan s4man,” katanya.

Puteri Sarah berkata, tujuan dia membuat tindakan itu adalah untuk mempertahankan marvahnya yang sudah terc4lar dan sekian lama didiamkan.

“Isu ini tidak akan berlarutan kalau saya tidak diganggu pihak ketiga yang terus mencbar. Sebelum ini saya ada kongsi di Instagram terdapat pihak yang mencbar saya dengan menyatakan bila saya nak menyman dan meminta peguam saya untuk membuat tindakan segera. Jadi kami sudah failkan dua s4man,” katanya.

Menurut Puteri Sarah, selain menuntut keadilan, dia juga mahu menyelamatkan rumah tangganya dan memperjuangkan haknya sebagai wanita teraniaya.

“Sebelum membuat keputusan ini, saya berfikir panjang mengenai apa yang akan berlaku kepada saya, perkahwinan dan keluarga. Namun, saya buat semua ini untuk diri saya dan keluarga. Sampai bila saya nak kena pljak macam ini? Malah ramai juga wanita yang teraniaya yang menghantar mesej peribadi bertanyakan nasihat. Sekarang saya sudah bukakan jalan kepada mereka dan insya-Allah selepas ini siapa yang mahu ‘meny0ndol’ itu, mungkin lebih berhati-hati.

“Saya buat semua ini demi memperjuangkan perkahwinan dan hak saya. Sudah ambil orang punya, duduk diam-diam. Jangan ambil orang punya, kemudian nak canang sana-sini selepas itu k4cau keluarga dan orang sekeliling,” katanya.

Sementara itu, cubaan Harian Metro menghubungi Ira untuk mendapatkan penjelasan terperinci mengenai perkara itu tidak berjaya apabila panggilan dan mesej tidak dibalas.

Sebelum ini, rumah tangga Syamsul dan Puteri Sarah didkwa dilanda maslah disebabkan kehadiran orang ketiga.

“Jaga A1b Suami…” – Neelofa Komen Isu Sam4n, Sekali Ini Re4ksi Balas Puteri Sarah

Tlndakan sam4n yang dibuat pelakon Puteri Sarah terhadap individu ketiga yang did4kwa mengg4nggunya berhubung isu rumah tangga mendapat re4ksi pelbagai netlzen.

Tidak terkecuali, rakan artis turut men1ngg4lkan komen susulan isu berkenaan.

Hos dan usahawan popular, Neelofa Mohd Noor misalnya, turut memberikan kata-kata semangat kepada rakan artisnya itu dalam menempvh uj1an.

“Kita banyak berborak tentang perkara ini. Sampai satu tahap, saya dah tak tahu nak kongsi nasihat apa lagi sebab terlalu teruk pihak ketiga bvli awak.

“Ketika itu orang ramai masih belum tahu lagi. Saya sendiri tak sanggup nak hadam, apa lagi awak yang kena laluinya.

“Memang awak seorang yang terlalu sabar dan kuat. Satu perkara yang membuatkan saya amat terk3$an, dengan segala apa yang terjadi, awak sangatlah mahu menjaga rumah tangga, jaga a1b suami awak. Awak banyak meng4lah.

“Moga Allah gantikan segala k3$4k1tan, kepedlhan, setiap air mata awak yang mengalir kepada kebahagian yang berterusan. Amin,” tulis Neelofa.

Neelofa menltipkan kata-kata itu menerusi ruangan komen dalam entri video penjelasan yang dimuat naik Puteri Sarah di laman Instagramnya.

K0MEN BALAS PUTERI SARAH

Ibu kepada dua cahaya mata kemudiannya membalas komen itu dengan berterima kasih kepada Neelofa kerana selama ini menjadi tempat dia meluahkan perasaan.

“Selama ini saya menangls dekat awak. Akhirnya… terima kasih kerana ajarkan saya segala doa-doa,” balas Sarah.

Terdahulu, Sarah telah memf4ilkan dua sam4n terhadap orang ketiga yang mengg4nggu rumah tangganya. Menurut Sarah, perkara itu telah berlarutan sejak empat tahun lalu.

Sarah berkahwin dengan pelakon dan pengarah, Syamsul Yusof pada 8 Mac 2014 dan hasil perkahwinan, pasangan itu dikurniakan dua cahaya mata iaitu Syaikhul Islam, 5, dan Sumayyah, 3 tahun.

Sumber: jutawan.com

Be the first to comment

Leave a Reply